На Кіровоградщині виписали перший електронний рецепт (ВІДЕО)

16.04.2019 09:11

У центрі первинної медико-санітарної допомоги Помічнянської ОТГ   виписали перший в області електронний рецепт. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в регіональному відділенні асоціації міст Україн.

За інформацією, більше 70 відсотків мешканців Помічнянської ОТГ підписали декларації із лікарями первинної ланки. Саме вони і зможуть у першу чергу скористатись перевагами нової опції «електронний рецепт». Перші спроби випробувати новації лікарями центру первинної медико-санітарної допомоги Помічнянської ОТГ були невдалі, через помилки технічного плану, коли ж їх виправили електронний рецепт таки було оформлено.

За словами в. о. головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги міста Помічна Ігоря Чорнобая, особливим досягненням для себе помічнянські лікарі не вважають. Натомість суттєву проблему для мешканців малих міст, селищ та містечок вбачають у можливості аптек відпустити електронні рецепти.

За офіційними даними Національної служби здоров’я України на сьогодні   на території Кіровоградщини вже виписано 12 тисяч 185  електронних рецептів,  з яких 2  593 вже відпущено пацієнтам.

Переглядiв: 767