На Кіровоградщині впровадять систему, яка контролюватиме спілкування поліції та затриманих

22.06.2020 13:14

У 10 відділах поліції Кіровоградщини планують впровадити систему Custody Records, яка передбачає створення безпечних умов для роботи поліцейських та людей, які знаходяться під контролем правоохоронців. Про це у відеокоментарі повідомив старший інспектор з дотримання прав людини Микола Сульжук, інформує медіапортал DOZOR.

«Система Custody Records – це електронна підсистема для фіксації усіх дій під час комунікації поліції та громадянина. Під час взаємодії вся інформація автоматично відображається у електронній базі даних, яка функціонує відповідно до закону «Про Національну поліцію». За необхідності, можна дистанційно контролювати увесь період контакту з поліцейськими. Система захисту Custody Records не дає змоги втручатися у її роботу, все повністю автоматизовано. Працівники пройдуть необхідне навчання з найкращими тренерами-захисниками за міжнародними стандартами дотримання прав і свободи людини», - повідомив Сульжук.

За інформацією, Кіровоградщина є пілотною областю за впровадженням проекту. Роботу систему випробували в одному із слідчих ізоляторів. Система зарекомендувала себе лише позитивно.

«З початку року ми не маємо жодної скарги від працівників ізолятору тимчасового тримання №1. Заплановано облаштувати кімнати для затриманих, кімнати для проведення слідчих дій, конфіденційних зустрічей із захисником, місце для роботи інспектора з дотримання прав людини у 10 відділеннях поліції нашої області. Всі поліцейські будуть забезпечені нагрудними боді-камерами, планшетними пристроями. Поліцейські автомобілі будуть обладнані двосторонніми реєстраторами. На запровадження роботи Custody партнери національної поліції планують витратити 419 тисяч євро. Система Custody Records – це передусім створення безпечних умов для роботи поліцейських та громадян, які знаходяться під контролем поліції», - резюмував Сульжук.

Переглядiв: 1280