На Кіровоградщині ввели додаткові карантинні заходи

29.03.2020 08:19

На Кіровоградщині ввели додаткові карантинні заходи через розповсюдження захворювання на коронавірус. Про це під час брифінгу повідомив голова ОДА Андрій Балонь сьогодні, 29 березня, інформує медіапортал DOZOR.

«У нас буде розгорнута діяльність санітарних блокпостів навколо міста Кропивницького. Ми ще визначаємося щодо місць та кількості. Також потребують окремої уваги міста Долинська та Олександрівка, у зв’язку з тим, що у наших сусідів в місті Кам’янка Черкаської області діагностували 18 випадків захворювання на коронавірус. Один із мешканців міста Кам’янка їздив для отримання медичної консультації та рентген-дослідження у Олександрівську ЦРЛ. У зв’язку з тим ми також ввели відповідну роботу для встановлення кола осіб, які з ним контактували. Зараз ці особи перебувають на самоізоляції. Ми будемо проводити щодо них певні дослідження на захворювання», - розповів губернатор.

За словами голови ОДА, нічні продовольчі магазини будуть працювати лише до 22 години. Також перевірятиметься діяльність продовольчих ринків та магазинів.

«За інформацією, дехто з них не дотримується санітарних вимог по режиму, а отже є небезпечними для наших громадян. За наслідками сьогоднішніх перевірок будуть прийняті рішення про обмеження або припинення роботи таких продовольчих ринків чи магазинів до тих пір, поки вони не приведуть свій режим роботи відповідно до санітарних норм. Крім того, була внесена та підтримана пропозиція щодо обмеження перебування батьків з дітьми на дитячих та спортивних майданчиках. У зв’язку з цим сьогодні ми розпочнемо роботу щодо обмеження перебування в цих місцях. Також будуть надалі продовжуватися заходи, спрямовані на дезінфекцію громадських публічних місць, під’їздів. Також було внесено пропозицію залучити до цього будівлі та місця публічного користування, які не належать до комунальної власності», - додав Балонь.
Переглядiв: 3112