На Кіровоградщині з літаків скинуть майже тисячу приманок з вакцинами проти сказу

02.10.2020 13:13
image

На території Кіровоградщині з літаків скидатимуть приманки з вакцинами проти сказу відзавтра, 3 жовтня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі області.

За інформацією, в області втретє розпочнеться кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу з використанням авіаційного транспорту.

Планується охопити площу понад 19 280 кв. км та розповсюдити понад 960 тисяч приманок. Приманки з вакциною розкидатимуть над лісовими та сільськогосподарськими угіддями області поза територіями населених пунктів.

Приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

Завдяки проведеній імунізації має бути створено імунітет проти сказу та благополучне середовище, вільне від захворювання на сказ серед диких тварин, які є основними носіями збудника інфекції.

Жителів прохають не чіпати приманки і не переміщувати з місць розкладання.Тривалість кампанії з пероральної імунізації проти сказу залежатиме від погодних умов.

Переглядiв: 2493