На Кіровоградщині за 4 дні зафіксували 14 випадків кору 

14.05.2018 10:03

На Кіровоградщині зареєстровано 14 випадків кору за 4 дні. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в  обласному лабораторному центрі.

З початку травня був зареєстрований 41 випадок кору. З них - 13 випадків в обласному центрі, 7 - у Бобринецькому районі, по 2 в Олександрії та Знамянському районі, 10 випадків у Новоукраїнському районі та по 1 у Добровеличківському, Олександрійському, Новгородківському, Кіровоградському, Компаніївському, Гайворонському та Долинському районах.

«Із початку травня зареєстровано 41 випадок кору із них 14 дітей. 38 було госпіталізовано, оскільки вони мали середній ступінь перебігу захворюваності, а 3 лікувалося амбулаторно під наглядом лікаря з легкою формою», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR заступник директора з дослідження біологічних факторів обласного лабораторного центру Надія Оперчук.

Як запевняє фахівець, єдиним надійним захистом є імунізація. Оперчук запевняє, що наразі вакцин у медзакладах Кіровоградщини достатньо.  В наявності зараз є 35  248 доз вакцин проти кору.

  

Переглядiв: 1046