На Кіровоградщині зафіксували 16 випадків сказу

01.02.2020 08:00

На території області з початку року зафіксували 16 випадків сказу у тварин. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі.

«Випадки захворювання на сказ реєструються як серед диких м’ясоїдних тварин, так і серед свійських. Зокрема з 16 випадків, зареєстрованих з початку поточного року, на сказ захворіли 9 лисиць, двоє котів, 5 собак. Охоплено територію Петрівського, Знам'янського (2 випадки), Долинського, Добровеличківського (3 випадки), Маловисківського, Новоукраїнського, Новгородківського, Благовіщенського, Вільшанського, Кропивницького районів та м.Олександрія, м.Світловодськ (2 випадки)», - повідомили фахівці.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області  звертається до власників тварин з рекомендацією провести своїм улюбленцям вакцинацію проти сказу, адже це основний метод боротьби з захворюванням.

Вакцина наявна в області у достатній кількості та є безкоштовною. Оплатити необхідно лише допоміжні матеріали (шприц тощо). Щеплення треба проводити починаючи з 3-місячного віку тварини  раз на рік і щороку повторювати процедуру. Детальніше про те, де можна отримати щеплення проти сказу безкоштовно, можна за цим посиланням. 

Для проведення щеплення слід звертатися до державних лікарень (пунктів) ветеринарної медицини.

Переглядiв: 2930