На Кіровоградщині зафіксували 27 випадків сказу

13.07.2019 09:10

На території Кіровоградщини з початку року зареєстрували 27 випадків сказу. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі.

«У червні на території області було зафіксовано 3 випадки захворювання тварин на сказ, з початку року - 27 випадків. У порівнянні з 2018 роком кількість таких випадків зменшилася в декілька разів, адже торік у червні було 10 випадків, а за 6 місяців – 74», - повідомили фахівці.

Випадки захворювання на сказ реєструються як серед диких м’ясоїдних тварин, так і серед свійських. Зокрема з 27 випадків, зареєстрованих з початку поточного року, на сказ захворіли 9 лисиць, 8 котів, 7 собак, дві корови та одна коза.  Один випадок захворювання на сказ корови у Світловодському районі стався внаслідок контакту тварини з лисицею.  У цей час на подвір’ї перебував собака, однак він був щеплений проти сказу і це зберегло тварині життя, собака на сказ не захворів.

«Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області вкотре звертається до власників тварин з рекомендацією провести своїм улюбленцям вакцинацію проти сказу, адже це основний метод боротьби з захворюванням. Вакцина наявна в області у достатній кількості та є безкоштовною. Оплатити необхідно лише допоміжні матеріали (шприц тощо). Щеплення треба проводити починаючи з 3-місячного віку тварини 1 раз на рік і кожного року повторювати процедуру», - додали у Держпродспоживслужбі.

Для проведення щеплення слід звертатися до державних лікарень (пунктів) ветеринарної медицини. 

Переглядiв: 959