На Кіровоградщині зафіксували 63 випадки сказу

08.11.2020 11:30

На Кіровоградщині протягом 10 місяців року зареєстрували 63 випадки сказу тварин. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.

«Випадки захворювання на сказ реєструються як серед диких м’ясоїдних тварин, так і серед свійських. Зокрема з 63 випадків, зареєстрованих з початку поточного року, на сказ захворіли 22 лисиці, 18 котів, 16 собак, 5 голів великої рогатої худоби та 2 голови дикої рогатої худоби», - повідомили у Держпродспоживслужбі.

Так, захворювання охопило території майже всіх районів, окрім Долинського, Компаніївського, Олександрівського, Світловодського. Зокрема,  в Бобринецькому, Гайворонському, Устинівському районах та м.Олександрії виявлено по одному випадку; у м.Світловодськ, Голованівському та Новоархангельському районах – по два випадки; в Кропивницькому , Благовіщенському, Вільшанському та Новоукраїнському районах – по три випадки. 

У Кропивницькому, Маловисківському, Петрівському та Онуфріївському районах – по чотири випадки; у Знам’янському та Олександрійському – по 5 випадків; у Новомиргородському - 6 випадків, у Добровеличківському – 7 випадків.

«Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області вкотре звертається до власників тварин з рекомендацією провести своїм улюбленцям вакцинацію проти сказу, адже це основний метод боротьби з захворюванням. Вакцина наявна в області у достатній кількості та є безкоштовною. Оплатити необхідно лише допоміжні матеріали (шприц тощо). Щеплення треба проводити починаючи з 3-місячного віку тварини 1 раз на рік і кожного року повторювати процедуру», - рекомендують фахівці.

Для проведення щеплення звертайтеся до державних лікарень (пунктів) ветеринарної медицини.

 

Переглядiв: 1351