На Кіровоградщині зафіксували дві лісові пожежі

31.03.2020 09:31
image

На території Кіровоградщини зареєстрували дві лісові пожежі протягом пожежонебезпечного періоду. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Так, пожежі сталися на площі 1,2 га в Золотарівському лісництві ДП «Світловодський лісгосп». При цьому кількість палів сухої рослинності поблизу з лісовими насадженнями обчислюється  не однією сотнею, і саме самовільні підпали минулорічної трави насамперед загрожують природним екосистемам і призводять до загибелі диких тварин і птахів.

Обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує громадянам про необхідність дотримання пожежної небезпеки в лісових масивах і на прилеглих до них територіях.

«Якщо ви не байдужі до долі зелених легенів планети, не випалюйте суху траву, не розводьте багать під час відпочинку на природі, намагайтесь не палити в лісі, не кидайте недопалків та сірників, скляної тари й не залишайте смітників після свого перебування в зелених зонах. А також будьте свідомими, якщо виявили загоряння в лісі або сільгоспугідді. Про випадки пожеж просимо невідкладно повідомляти за номером (0522) 22-06-03 або 101», - повідомили в управлінні.

Переглядiв: 702