На Кіровоградщині зафіксували понад 30 випадків сказу

25.05.2020 14:20

На Кіровоградщині з початку року зафіксували 34 випадки сказу. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.

Зокрема, з 34 випадків 16 зафіксували  в лисиць, 10 -  у собак та 8 -  у котів.

«Стосовно усіх випадків Держпродспоживслужба області вживає заходи щодо ліквідації сказу в неблагополучних пунктах та уникнення поширення захворювання. А саме: дезінфікуються приміщення, в яких перебувала чи загинула тварина; у домоволодіннях на прилеглій території проводиться облік тварин та вакцинація проти сказу», - повідомили у відомстві.

За інформацією, за перший квартал цього року ветлікарі Держпродспоживсбужби провакцинували проти сказу 18 372 собаки та 15 207 котів.

«Профілактичне щеплення тварин проти сказу є основним методом боротьби з захворюванням. З послабленням карантину Держпродспоживслужба області наполегливо рекумендує усім власникам тварин провести своїм улюбленцям вакцинацію проти сказу. Вакцина наявна в області у достатній кількості та є безкоштовною! Оплатити необхідно лише допоміжні матеріали (шприц тощо)», - повідомляють фахівці.

У Держпродспоживслужбі області пояснюють: щеплення треба проводити починаючи з 3-місячного віку тварини 1 раз на рік і кожного року повторювати процедуру. Для проведення щеплення можна звертатися до державних лікарень (пунктів) ветеринарної медицини, які можна знайти за цим посиланням. 

Переглядiв: 1363