На Кіровоградщині запровадять систему моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря

26.06.2020 08:14
image

На Кіровоградщині планують запровадити систему моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря. Дане питання обговорювали під час засідання обласної комісії по розробленню проекту програми державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря Кіровоградської області на 2020-2025 роки, інформує медіапортал DOZOR.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 серпня  2019 року № 827 «Деякі питання здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря», було розглянуто питання розроблення програми державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря.

Програма державного моніторингу дозволить:

– запровадити на території області сучасної регіональної системи моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря;

– встановити автоматизовані стаціонарні пости спостережень за станом атмосферного повітря області з метою оперативного збору, оброблення, передачі, збереження та аналізу інформації про рівень забруднення повітря;

– розробити науковообґрунтовані рекомендації для прийняття рішень щодо запобігання негативним змінам та дотриманням вимог екологічної безпеки;

– інформувати населення про якість атмосферного повітря, вплив його забруднення на здоров’я та життєдіяльність населення.

 

  

Переглядiв: 499