На Кіровоградщині засудили двох неповнолітніх, які до смерті забили дорослого чоловіка

25.01.2021 12:21

Суд обрав покарання двом неповнолітнім, які побили 53-річного чоловіка, який від отриманих травм помер. Крапку в резонансній справі поставив суддя Ленінського суду, інформує медіапортал DOZOR.

Так, пригода трапилася у травні 2019 року в обласному центрі, у вечірній час доби. Група неповнолітніх розпивала алкогольні напої, коли до них підійшов потерпілий. Зав’язалася суперечка, у ході якої неповнолітні нанесли чоловіку численні тілесні ушкодження в область голови та тулубу, від яких чоловік згодом помер у лікарні.

Врахувавши всі обставини справи, а також особи неповнолітніх підсудних, судом визначено різні міри покарання - одному із них 7 років 3 місяці позбавлення волі, іншому – 5 років позбавлення волі із іспитовим строком 2 роки.

До цього злочину причетний ще один малолітній хлопець. Оскільки на момент вчинення кримінального правопорушення він не досяг віку кримінальної відповідальності, суд застосував до нього примусові заходи виховного характеру, передбачені ч.2 ст. 105 КК України у вигляді поміщення до спеціальної навчально-виховної установи для дітей та підлітків строком на 2 роки.

Наразі сторонами кримінального провадження вирішується питання щодо апеляційного оскарження вироку суду.

Переглядiв: 3611