На Кіровоградщині засудили поліцейського, який вдарив пасажира мотоцикла

21.12.2020 14:52

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області виніс вирок правоохоронцю, який вступив в конфлікт з пасажиром мотоцикла та наніс йому удар. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За інформацією, двоє поліцейських знаходилися на службі – перебували на відрізку автодороги М-04 «Знам`янка - Луганськ - Ізварине», де їх увагу привернув мотоцикл марки «Viper» без реєстраційних державних номерних знаків під керуванням водія без мотошолому, який перевозив пасажира без мотошолому.

З метою припинення правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, виявленого у діях водія мотоциклу марки «Viper», сержант поліції разом із лейтенантом поліції прослідували за останнім на службовому автомобілі «Toyota Prius» та зупинили мотоцикл, який був без реєстраційних номерних знаків. Під час з’ясування обставин по суті, оскільки виникли підстави, що водій мотоцикла нетверезий, тому поліцейські вирішили скласти протокол про адмінпорушення.

При проведенні розгляду у справі про адміністративне правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі, передбачене ч. 2 ст. 126 КУпАП відносно особи, що притягалась до адміністративної відповідальності, сержант поліції почав словесну перепалку з пасажиром транспортного засобу з приводу незгоди останнього з правомірністю та законністю дій працівників поліції.

В ході словесної перепалки поліцейський наніс цілеспрямований удар з інерцією, наданою різким розворотом корпусу, передпліччям лівої руки, зціпленою з правою рукою, в область грудної клітини потерпілого, спричиняючи фізичний біль та ображаючи і принижуючи такими діями особисту гідність останнього.

Внаслідок зазначеного умисного удару потерпілого відкинуло на відстань близько метра назад та впав спиною на землю.

Під час суду поліцейський свою вину визнав та зазначив, що щиро розкаюється у вчиненому.

У результаті суд визнав поліцейського винним та призначив йому покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 1 (один) рік.

На підставі ст. 75 КК України поліцейського вирішили звільнити від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком на один рік.  

Переглядiв: 531