На Кіровоградщині засудили ув'язненого, який напав на працівницю колонії

25.03.2021 08:15

Жителя Дніпропетровської області, який напав на медпрацівницю на Кіровоградщині, засудили на 5 років позбавлення волі. Про це йдеться в матеріалах справи Петрівського районного суду, інформує медіапортал DOZOR.

Так, у листопаді 2020 року перебуваючи в приміщенні медичної частини №49, ув’язнений, який відбував покарання у Петрівській виправній колонії  зірвав в кімнаті прийому їжі кухонний ніж з металевого ланцюга. Потім ув'язнений пройшов з ним в приміщення ординаторської, де в цей час перебували фельдшер медичної частини №49 Філії державної установи «Центр охорони здоров`я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Кіровоградській області та начальник відділення СПС № З установи.

Підійшовши до фельдшера ззаду, ув’язнений усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, розвернув її до себе обличчям та схопив жінку лівою рукою за шию. У тримуючи фельдшера лівою рукою в області шиї та грудної клітини, правою рукою приставив гострий кінець ножа до шиї, при цьому словесно погрожуючи їй вбивством.  Не вагаючись жінка почала кликати на допомогу.

На щастя, поряд був начальник відділення, який застосувавши фізичну силу до ув'язненого вибив з його рук кухонний ніж та ізолював його від потерпілої.

Злочинні дії обвинуваченого кваліфіковали за ст.392 КК України, як дезорганізація роботи установи виконання покарань, що виразились у нападі на адміністрацію, особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі.

У результаті на підставі ст.71 КК України до призначеного покарання частково приєднати не відбуту частину покарання за вироком Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської областівід 14.07.2020 року у вигляді 3 років позбавлення волі з конфіскацією майна та остаточно призначити покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Переглядiв: 951