На Кіровоградщині затримали групу злочинців, які обікрали клієнтів державного банку (ВІДЕО)

08.12.2020 12:55
image

На Кіровоградщині викрили злочинну групу, яку підозрюють у  привласненні 700 тис грн клієнтів одного із державних банків. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області, інформує медіапортал DOZOR.

Відомо, що контролер-касир територіального відділення  державного банку спільно з іншими працівниками банківської установи вчинили незаконне заволодіння коштами державного банку, шляхом виведення активів через рахунки клієнтів.

Підозрювані, маючи повний доступ до інформації про рахунки вкладників банків та самих рахунків, у період з жовтня 2019 року по січень 2020 року, шляхом неодноразової підробки документів і підписів вкладників заволоділи грошовими коштами  громадян на загальну суму 700 тис грн.

Наразі  фігурантам справи повідомлено про підозру за  кількома статтями: за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів), ч. 1,2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення), ч. 4 ст.191 (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі) та  ч. 1,3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією) Кримінального кодексу України.

Після виявленого кримінального правопорушення, банк повернув вкладникам їхні кошти в повному обсязі. У справі триває слідство.

Переглядiв: 1277