На Кіровоградщині затримали зловмисників, які використовували безхатченків

24.04.2020 14:18

На Кіровоградщині затримали злочинну групу, яка використовувала безхатченків та осіб з інвалідністю для зайняття жебрацтвом в обласних центрах. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області. 

За даними слідства, злочинна група у складі трьох осіб, з метою особистого збагачення, підшукували осіб, які потрапили у складні життєві обставини – малозабезпечених громадян, безхатченків, а також осіб з інвалідністю для подальшого зайняття ними жебрацтвом.
 
Члени групи розміщували своїх «підшефних» у помешкання, і з цього моменту фактично потерпілі втрачали можливість розпоряджатися власним життям та потрапляли у повну залежність до зловмисників. У потерпілих відбирали документи - паспорти, банківські карти для виплати пенсій, телефони та цілодобово слідкували за ними.
 
Потерпілі днями повинні були сидіти і в інвалідних візках на вулицях Кропивницького, а також інших обласних центрів, просячи на лікування та прожиття. Сума виручки з одного жебрака в день складала близько 1.5 тис грн.
 
У результаті скоординованих заходів правоохоронні органи припинили незаконну діяльність злочинної групи. Наразі трьох учасників групи затримано. Під час обшуків у них вилучили документи потерпілих, банківські карти, та інші речові докази протиправної діяльності.
 
Наразі усім трьом фігурантам справи оголошено підозру за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) КК України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Триває досудове слідство.
Переглядiв: 1028