На Кіровоградщині збільшилася кількість учасників ЗНО  

07.05.2018 09:55
image

На Кіровоградщині збільшилася кількість учасників ЗНО. Про це під час наради в ОДА повідомив директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов сьогодні, 7 травня, інформує медіапортал DOZOR. 

«Сесія розпочинається з 22 травня і триватиме до 1 червня. Додаткова сесія буде проходити з 2 липня. Всі ці заходи відбуваються за єдиною технологією ЗНО. У нас по області цього року 7894 учасника ЗНО, це більше ніж торік майже на 2 тисячі. Ця цифра зросла завдяки випускникам ПТУ, коледжів та технікумів. Випускників закладів середньої  освіти - 4300, коледжів - 1200 закладів профтехосвіти - 1700 і решта, 720 чоловік – це випускники минулих років. Обов’язково здається ЗНО з української мови та літератури, потім з історії або математики на вибір», - розповів Анісімов.

За словами посадовця, 24 травня відбудеться ЗНО з української мови. На території області працюватиме 31 пункт на території 9 територіальних одиниць Кіровоградщини. Анатолій Анісімов закликає правоохоронців та рятувальників вжити необхідні заходи безпеки під час проведення тестування.

«Наша задача – забезпечення безпеки спільно з поліцією охорони. Поліцейські будуть  охороняти матеріали, які надходять в пункти тестування. Також  поліцейські нестимуть контролюючу службу на території пункту тестування. У разі підозрілих ситуацій учасників ЗНО, та тих, хто буде намагатися пройти до пункту тестування, перевірятимуть додатково металодетектором. На прилеглій території буде знаходитися патрульна поліція. Чергуватиме поліція до 15:00, тобто до завершення тестування», - додав Анісімов.

Крім цього, за словами посадовця, у кожному пункті тестування буде діяти медичний пункт.  

Нагадаємо, в обласному центрі  завершилася реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання.  Так, кількість учнів, зареєстрованих на ЗНО, порівняно з минулим роком, не змінилася. На ЗНО зареєструвалося 1193 кіровоградських школярів.

image
image
Переглядiв: 1073