На Кіровоградщині землю   вартістю понад 17 млн грн повернули державі

09.08.2021 06:22

На Кіровоградщині земельні ділянки, що розташовані за межами Фурманівської сільради  вартістю понад 17 млн грн,  повернули державі. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держгеокадастрі області.

Під час перевірки виявилося, що сільськогосподарське підприємство в порушення умов договору оренди використовувало земельну ділянку – пасовище площею майже 25,5 га для вирощування сільськогосподарських культур, зокрема гороху, кукурудзи та соняшника. Відповідно до статті 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення нараховано штраф у сумі 255 грн. Матеріали перевірки були передані до прокуратури з метою подальшого реагування.

У результаті вжиття вказаних заходів прокурорського реагування, рішенням господарського суду Кіровоградської області задовольнили позовні вимоги прокурора та розірвали договір оренди землі, укладений між Головним управління Держгеокадастру у Кіровоградській області й даним сільгосппідприємством. Судом встановлено, що така діяльність призводить до погіршення якості та виснаження земельної ділянки, як наслідок – може стати причиною неможливості її використання для визначених законодавством цілей. Отже, земельну ділянку повернуто державі, її вартість становить понад 17 млн гривень.

Переглядiв: 441