На Кіровоградщині знайшли незаконні алкоголь і тютюн на понад 20 мільйонів гривень

21.08.2020 06:52

На Кіровоградщині з незаконного обігу вилучили підакцизні товари на 20 мільйонів гривень протягом цього року. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в ДФС області.

За результатами проведених заходів, протягом січня-серпня припинили діяльність чотирьох незаконних виробництв підакцизної продукції та вилучено з незаконного обігу підакцизних товарів на загальну суму понад 20 млн. грн., у тому числі: 3 156 літрів спирту, 2 704 літрів незаконно виготовлених горілчаних напоїв та понад 25 тис. пачок тютюнових виробів в асортименті без марок акцизного податку України.

За виявленими фактами незаконного виробництва та обігу підакцизних товарів до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Так, за фактами незаконного виробництва та обігу підакцизних товарів до ЄРДР внесли 8 кримінальних проваджень за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 204 КК України, у тому числі 3 за фактами незаконного виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя та здоров’я громадян.

Крім того, протягом звітного періоду вже завершили розслідування та направили до суду 12 кримінальних провадження даної категорії, у тому числі 2 кримінальних провадження відносно учасників організованих злочинних груп.

Переглядiв: 482