На Кіровоградщині знайшли рештки штурмовика часів Другої світової (ФОТО)

26.10.2020 09:04
image

На Кіровоградщині члени  історико-пошукового загону «Пошук – Дніпро» Всеукраїнської громадської організації «Народна пам’ять» виявили рештки радянського штурмовика ІЛ-2. Про це повідомляється на сторінці члена пошукової групи Вікторі Сімкіної у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.

«За дві доби знайдено сотні фрагментів ІЛ-2. Площа розльоту велика. Нові сигнали вже не шукаємо - відпрацювати б ті, які є на сьогодні. Доведеться повертатися і теж на пару-трійку днів. Сподіваємося, що і тоді не замерзну. З великого і цікавого знайдено: поворотний механізм турелі, лопаті, важіль газу, радіостанцію, фрагменти фюзеляжу і бронеплит, бронескло, частину рами ліхтаря лобового скла, стійку шасі, балансир хвоста ІЛ. Це із того, що я дізналася і встигла записати, поки хлопці обговорювали знахідки», - написала Сімкіна.
«І найголовніше. Наші генії розшуку вже повідомили прізвища членів екіпажу! Виявилося, що кілька років тому, одного з них шукали рідні! Ми їм негайно повідомили. Чекаємо відповіді. Про екіпажі розповім завтра. Історія його без перебільшення, героїчну загибель повинна бути самостійним постом. Щоб нічого не відволікало»,  - додала Вікторія Сімкіна.
image
image
image
image
image
image
image

 

Нагадаємо, у місті Долинська, що на Кіровоградщині, стартувала експедиція з підйому бойового літака – штурмовика ІЛ-2, збитого у грудні 1943 року. Проводять пошуки -  криворізька група історико-пошукового загону «Пошук – Дніпро»  Всеукраїнської громадської організації «Народна пам’ять». 

Переглядiв: 1873