На Кіровоградщині знайшли сховище вибухівки та боєприпасів. Подробиці від головного поліцейського області (ФОТО)

22.06.2017 09:12
image

У будинку 56-річного жителя Новоукраїнського району правоохоронці та СБУ знайшли сховище боєприпасів та вибухівки сьогодні, 22 червня. Про це сайту DOZOR повідомили у поліції області.

«Оперативну інформацію про те, що житель Новоукраїнського району може зберігати вдома заборонені речі, правоохоронці отримали минулої доби. В ході перевірки факт знайшов підтвердження. У підвальному приміщенні та гаражі було виявлено значну кількість пристроїв, які несли серйозну небезпеку не лише 56-річному власнику садиби та його родині, але й мешканцям сусідніх домоволодінь. На місці події правоохоронці вилучили предмети, схожі на гранату Ф-1 у кількості 3 штук, РГД5 – 3 одиниці та таку ж кількість підшивачів до них, 3 протипіхотних міни, тротилові шашки загальною вагою близько 500 грамів, пластид вагою 300 грамів, 6 снарядів до великокаліберної зброї, набої калібрів 7,62 та 5,45, детонатори в кількості 8 штук, дистанційний шнур та димову шашку. Вилучене направлено для проведення експертизи», - розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». За ці дії  чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

image
image
Переглядiв: 1093