На Кіровоградщині зникне одне із управлінь

02.12.2020 14:43

На Кіровоградщині розпочали процес ліквідації головного управління Держгеокадастру вчора, 1 грудня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві.

Так, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2020 № 1118 та наказу Держгеокадастру від 24.11.2020 р. № 504 управління Держгеокадастру області знаходиться у стані ліквідації як юридичної особи публічного права.

Варто відзначити, що головне управління буде продовжувати здійснювати свої повноваження та функції до утворення відповідних територіальних органів як структурних підрозділів апарату Держгеокадастру.

Відповідно до ст. 105 Цивільного кодексу України повноваження юридичної особи, яка знаходиться в стані ліквідації, покладаються на комісію з припинення юридичної особи (комісію з реорганізації, ліквідаційну комісію), голову комісії або ліквідатора.

Згідно з наказом, головою комісії з ліквідації Держгеокадастру у Кіровоградській області призначено Оксану Панчук – начальника  управління, заступником голови комісії з ліквідації – Олександра Ковальчука – першого заступника начальника управління.

Згідно з законодавством у кредиторів з вимогами до головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, якщо такі наявні, є термін два місяці з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи.

Переглядiв: 4297