На Кіровоградщині з’явиться чотири нові опорні школи

08.08.2020 11:30

На території Кіровоградської області з’являться чотири нових опорних школи та ще десять нових філій. Такі оперативні дані медіапорталу DOZOR повідомив очільник обласного управління освіти Володимир Таборанський.

«Впродовж останніх п'яти років нам вдалося сформувати досить потужну мережу шкіл, яка забезпечує доступ сільської дитини до якісної освіти. В цьому році ми продовжуємо цей процес - створюємо ще чотири нові опорні школи до тих 76, які уже були», - зазначив Володимир Таборанський.

Так, відкриється Тишківська опорна школа, яка створюється в Тишківській ОТГ і включатиме в себе чотири філії, Капітанівська опорна школа в Новомиргородському районі і дві опорні школи в Добровеличківській ОТГ – школа №1 та №2. Загалом в області функціонуватиме вже 80 опорних шкіл.

«Крім цього, буде створено додатково 10 філій. Це школи, які втратять юридичний статус, але продовжать функціонувати в статусі структурних підрозділів опорних шкіл, тобто стануть філіями. До цього часу у нас було 186 філій, наразі маємо 196», - додав очільник обласного управління освіти.

За словами Таборанського, в Устинівському районі статус філії в цьому році набудуть Докучаєвська, Криничненська і Криничуватська школи, в Маловисківській ОТГГ – Олександрівська та Паліївська школи, в Тишківській ОТГ – Гаївська, Андріївська, Федорівська та Тишківська школа №2, в Долинському районі – Новогригорівська школа №2.

«Мережу опорні школи та філії ми розвиваємо далі. У ній рухаються і діти, і вчителі. Діти від філій рухаються і навчаються в опорних школах, вчителі з опорних шкіл за окремим графіком рухаються до філій, де викладають фахово свій предмет. Тобто відбувається рух дітей від малокомплектних сільських шкіл, де як правило обладнання застаріле або його немає, а вчитель змушений викладати декілька предметів, тому що немає фахівців. Молодь, на жаль, не йде в педагогіку, зокрема в сільську місцевість», - зауважив посадовець.
Переглядiв: 3280