На Кіровоградщині арештували «вора в законі»

20.06.2022 16:15

«Вор в законі» на прізвисько «Армен Хохол» із санкційного списку РНБО перебував у міжнародному розшуку за підозрою у створенні злочинних груп, які вчиняють тяжкі та особливо тяжкі злочини насильницького та майнового характеру. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

Злочинного авторитета, затримано в одному із селищ Кіровоградщини, де він переховувався. За принципової позиції прокурора ухвалою Ленінського суду до останнього застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

За даними слідства, підозрюваний перебуваючи на території України в статусі особи підвищеного злочинного впливу, «вор в законі» з початку липня 2018 року організував злочинну організацію, метою діяльності якої визначено систематичне вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Діяльність ОЗГ контролював особисто. Наразі йому інкримінується створення злочинної організації, а також встановлення та поширення злочинного впливу у відповідному кримінальному статусі, тобто вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 та ч. 3 ст. 255-1 Кримінального кодексу України. Триває слідство. 

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 830