На Кіровоградщині через фінансові порушення 22 посадовців притягнули до відповідальності

07.04.2023 11:07

На Кіровоградщині протягом першого кварталу 22 посадовців притягнули до адмінвідповідальності за фінансові порушення, ще трьох – до матеріальної відповідальності. Про це повідомляє Держаудитслужба, інформує медіапортал DOZOR.

Так, загалом аудитори зафіксували в області порушення, що призвели до втрат матеріальних і фінансових ресурсів на 16,9 млн грн. Також аудитори забезпечили їх відшкодування, що призвели до втрат на 9,8 мільйонів гривень.

Внаслідок запроваджених об’єктами контролю пропозицій за результатами державних фінансових аудитів отримано додаткового результату (економічний ефект) на 8,0 млн грн. Керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій за результатами проведених ревізій та аудитів прийняли 3 управлінських рішення.

Також до об’єктів контролю, де виявлено порушення, застосували 5 заходів впливу.

На розгляд правоохоронним органам передали 14 матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 6 досудових розслідувань та вручено одне письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Переглядiв: 3553