На Кіровоградщині діє посилений епідеміологічний нагляд за холерою

08.06.2023 15:09

На Кіровоградщині діє посилений епідеміологічний нагляд за холерою. Про це під час брифінгу повідомила головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук сьогодні, 8 червня, інформує медіапортал DOZOR.

«В області діє посилений епіднагляд за холерою. На Кіровоградщині найбільша кількість випадків холери реєструвалися востаннє в 1994 році і в 1995 році. За даними ВООЗ, холера і на тепер залишається глобальною проблемою і наразі в світі продовжує тривати сьома пандемія холери. Щороку у світі виявляють у від 1 до 4 мільйонів людей, з них помирає від 21 до 143 тисяч людей щороку. Більшість випадків протікає в легкій та середній формі, тяжкі випадки спричинюють високу летальність. У 2011 році був зареєстрований спалах холери у Маріуполі де було 33 хворих та 24 носія холерного вібріону. Епіднагляд залишається посиленим і в цьому році, враховуючи велику міграцію населення з Донецької області, де є епідеміологічно небезпечна ситуація, а також з врахуванням ситуації внаслідок руйнування ГЕС, де наразі затоплені худобомогильники, сміттєзвалища», - розповіла Надія Оперчук.

Посадовиця додала, що працює моніторингова група, яка провела 25 досліджень води з відкритих водойм на холерний вібріон. Наразі холери в області не зареєстровано. Дослідження проводять і у людей, які мають симптоми гострих кишкових інфекцій.

Переглядiв: 966