На Кіровоградщині на користь держави стягнули понад 8 мільйонів через нечесні торги

30.11.2023 12:58

Одразу три позови Олександрійської окружної прокуратури задовольнив днями Господарський суд області. Прокурори через суд визнали недійсними договори про закупівлю та стягнули з недобросовісного підприємця майже 7,5 млн гривень, отриманих ним з бюджету у результаті нечесних торгів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

Йдеться про три закупівлі Олександрійської міської ради з капітального ремонту дороги. Переможцем торгів обрано одного з двох підприємців, які узгоджували свої дії та не змагалися між собою, нехтуючи конкуренцією, як обов’язковою умовою торгів для визначення переможця.

Під час процедури закупівлі ці підприємці вчиняли антиконкурентні узгоджені дії, створюючи по суті лише видимість торгів та спотворюючи їх результати.

Прокурори наразі домоглися стягнення з підприємця протиправно отриманих 7,5 млн грн та скерування їх у дохід держави.

За інформацією керівника управління представництва інтересів держави в суді обласної прокуратури Зої Федунець цього року, за результатами розгляду чотирьох аналогічних позовів прокурорів з суб’єктів господарювання уже стягнуто в дохід держави понад 8 млн гривень. Робота триває.

Переглядiв: 346