На Кіровоградщині перевірили заклади відпочинку для дітей на базі шкіл

20.06.2024 10:27

У Кіровоградській області при закладах освіти та позашкільної освіти працюють дитячі табори денного відпочинку та дозвілля дітей. Перед відкриттям таборів спеціалісти районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування комісійно обстежили 27 закладів відпочинку з денним перебуванням дітей на базі шкіл та позашкільних навчальних закладів та 2 заміські заклади оздоровлення («Сонячний» та «Бригантина»). Про це повідомили у Держпродспожислужбі області. 

Під час обстежень перевірили стан харчоблоків, укриттів, санвузлів на дотримання санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режимів, умов безпечного перебування під час відпочинку. Також розглядалися питання проходження працівниками обов’язкових профілактичних медичних оглядів; благоустрою територій закладів, на базі яких розташовані табори; організації та дотримання питного режиму; проведення лабораторних досліджень питної води та поверхневих вод водойм; здійснення дератизаційних заходів та ін.

Для забезпечення дітей якісним, повноцінним харчуванням під час оздоровлення фахівці Держпродспоживслужби області здійснювали розгляд та погодження меню, затвердження технологічних карток на готові страви. А безпосередньо під час комісійних обстежень особлива увага зверталась на дотримання умов з приймання, зберігання харчових продуктів (наявність супровідних документів, контроль за термінами використання, температурними режимами в холодильному та морозильному обладнанні, дотримання принципу товарного сусідства, санітарно-гігієнічних вимог у складських та виробничих приміщеннях тощо) та матеріально-технічного забезпечення харчоблоків (наявність проточної води, достатньої кількості мийок, посуду та іншого інвентарю тощо).   

За результатами проведених обстежень керівникам закладів та органам місцевого самоврядування надані пропозиції щодо створення належних умов для проходження відпочинку дітей в організованих колективах та недопущення загострення епідемічної ситуації з гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Переглядiв: 323