На Кіровоградщині поліцейські та військові врятували учня, який тонув

26.09.2023 15:48

На Кіровоградщині двоє поліцейських Ігор Співак та Олександр Швець та військовий врятували життя 17-річному учневі залізничного коледжу Давиду Шаліпуку. Про це повідомили у поліції області.

Давид разом з друзями пішов купатися у місцевому ставку, а вже за кілька метрів від берега він відчув судоми. Почав кликати друзів та першим на допомогу прийшов чоловік у військовій формі. Йому не вдалося самотужки витягти юнака з водойми.  Друзі Давида вибігли до дороги, де їхав автомобіль поліції і покликали на допомогу правоохоронців.

Співробітники сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 1 міста Знам’янки миттєво зорієнтувалися у непростій ситуації. Поліцейський Ігор Співак зайшов у воду, дістався до Давида та якнайшвидше транспортував хлопця до берега. Його напарник Олександр Швець терміново розпочав проводити серцево-легеневу реанімацію.

Поліцейські викликали на місце пригоди катеру швидкої та до приїзду лікарів, надавали першу домедичну допомогу до того часу, поки хлопець почав самостійно дихати та опритомнів.

Врятованим юнаком виявився 17-річний Давид, вихованець школи-інтернату, який захоплюється музикою, мріє стати машиністом тепловоза. Зізнається, що змалечку добре плаває, але в цій ситуації потрапив у біду через те, що купався у холодній воді.

Наступного ранку після пригоди хлопця у лікарні відвідали його рятівники. Поліцейські Ігор Співак та Олександр Швець перед тим, як заступити на патрулювання, вирішили пересвідчитися, що з Давидом все добре.

«Ми вже потоваришували, - запевняє хлопець. – Я дуже вдячний їм, що у той момент вони опинилися поруч і врятували мене. Перші хвилини, коли прийшов до тями, побачив їх обличчя. Вони говорили зі мною, заспокоювали, тримали за руку. Таким був мій другий день народження, завдяки людям, зустріч із якими я запам’ятаю на все своє життя».

Переглядiв: 705