На Кіровоградщині провели калібрування WIM-комплексу

15.06.2023 16:51

Калібрування WIM – комплексу провели на Кіровоградщині. Системи кілька років функціонують на дорогах області. Про це повідомляє служба відновлення та розвитку інфраструктури області, інформує медіапортал DOZOR. 

Для коректної роботи необхідно регулярно проводити огляд та калібрування.  Один з таких комплексів в рамках утримання відкалібрували на дорозі М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине.

Нагадаємо, WIM є модульною системою, що складається з апаратного та програмного забезпечення та комунікаційної інфраструктури.Системи зважування в русі запроваджені для моментального збору даних про масу і осьові навантаження транспортних засобів, тобто в реальному часі. Ці дані можуть використовуватися для контролю за перевищенням нормативних габаритно-вагових параметрів, а також іншими інтелектуальними транспортними системами (ITС) для моніторингу дорожнього руху, проєктування доріг, планування їх обслуговування і т.п.

Майданчик для динамічного зважування транспортних засобів складається з опорної конструкції, датчиків, вбудованих в дорожнє покриття, апаратної шафи з електронним обладнанням, камери для автоматичного розпізнавання номерних знаків, камер загального огляду і лазерних сканерів. І вся ця складна система потребує щомісячної уваги сертифікованих спеціалістів.

Наразі в Кіровоградській області збудовано три таких комплекси, але в планах на майбутнє є ще кілька одиниць на дорогах з найвищою інтенсивністю руху.

Переглядiв: 977