На Кіровоградщині рятувальники обстежують заклади освіти (ФОТО)

08.08.2023 16:28

На Кіровоградщині тривають комплексні обстеження навчальних закладів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у службі порятунку. 

Так, увага працівників відомства зосереджена на дотриманні правил пожежної, техногенної безпеки та заходів цивільного захисту. 

Під час проведення обстежень особлива увага приділяється також об’єктам фонду захисних споруд цивільного захисту, здійснюється контроль за приведенням їх в належний стан, підтриманням у готовності, а також доступності для населення.

Зокрема, вчора, 7 серпня, інспектори Олександрійського районного управління ГУ ДСНС в області провели обстеження професійно-технічного училища №5 та одного з коледжів м. Світловодськ.

Під час обстежень рятувальники перевірили стан евакуаційних виходів, наявність та стан первинних засобів пожежогасіння, стан пожежних водойм, систем опалення, електромережі, наявність та утримання систем протипожежного захисту (пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей), пристроїв захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, наявність інформаційних табличок та планів евакуації.

У рамках обстеження з керівниками і персоналом навчальних закладів провели заняття та інструктажі з питань дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки на об’єктах з масовим перебуванням людей та практичні відпрацювання щодо дій у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога», загрози виникнення надзвичайної ситуації, пожежі, терористичного акту тощо.

Переглядiв: 894