На Кіровоградщині СБУ викрила на хабарі посадовців Державного агентства меліорації та рибного господарства

13.03.2023 15:20

Співробітники Кіровоградського управління СБУ затримали начальника одного з відділів та інспектора місцевого Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі відомства.

Це відбулося "на гарячому", під час вимагання та одержання ними неправомірної вигоди у розмірі 40 000 грн. За дану суму посадовці обіцяли представникам рибопромислових та браконьєрських бригад не перешкоджати їм займатися виловом риби.

Оперативники СБУ встановили, що в акваторії р. Дніпро поблизу м. Світловодська Кіровоградської області виловом риби займалися як рибопромислові артілі, маючи на це відповідні ліцензіі, так і браконьєри без жодного дозволу на проведення вказаної діяльності.

За даними слідства, ділки з Державного агентства рибного господарства налагодили незаконну схему вимагання хабарів як з офіційного рибальського бізнесу так і з браконьєрів. Вони на системній основі вимагали з перших щомісячну платню за неперешкоджання у користуванні водними ресурсами. Крім того, посадовці сприяли браконьєрам у незаконному вилові риби, зокрема продажем їм заборонених знарядь лову, які вилучали у ході рибоохоронних рейдів.

Зловмисників затримано на «гарячому» під час одержання усієї суми неправомірної вигоди у розмірі 40 000 грн. Найближчим часом їм буде повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Операція із затримання проводилася спільно з третім слідчим відділом ДБР (з дислокацією у м. Кропивницькому), за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.

Переглядiв: 1003