На Кіровоградщині СБУ викрила розкрадання шістнадцяти мільйонів гривень

10.05.2023 12:31

Співробітники Управління СБУ в Кіровоградській області викрили посадовців, які в умовах війни привласнили кошти державного підприємства на суму понад 16 млн. грн. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві. 

Правоохоронці встановили, що керівники підприємства, яке підпорядковане Національній академії аграрних наук України, внесли недостовірні дані в документи про нібито закупівлю органічних добрив. Водночас їхній спільник, директор підприємства-підрядника, фальшував внесення добрив у ґрунт.

Привласнені в такий спосіб кошти державного підприємства ділки поділили між собою. Під час обшуків правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, чорнові записи та інші матеріали, що містять докази протиправної діяльності.

У межах розпочатого кримінального провадження трьом учасникам протиправної оборудки повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники Управління СБУ в Кіровоградській області спільно з Національним антикорупційним бюро України, за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України.

Переглядiв: 2031