На Кіровоградщині стартувала інформаційна кампанія до Дня захисту дітей

30.05.2023 16:21

На Кіровоградщині стартувала інформаційна кампанія до Дня захисту дітей, яку ініціювали Державна служба якості освіти України та управління у Кіровоградській області.

Протягом тижня управління буде інформувати про те, які права дітей в освіті гарантовані та як створити умови для їх захисту.

Знайти відповіді на актуальні питання учасників освітнього процесу можна на сторінці управління у соціальній мережі Facebook. 

Нагадуємо також, що громадяни можуть надіслати звернення з використанням засобів електронного зв’язку (електронне звернення): на електронну адресу:dsyaokr@gmail.com або сформувати звернення, заяву чи скаргу за посиланням. 

Також начальниця управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області Лілія Синчук надала роз’яснення про повноваження Державної Служби якості освіти України щодо забезпечення прав дітей на освіту:

Задля захисту прав дітей на доступну якісну освіту Державна служба якості освіти України під час дії режиму воєнного стану:

проводить моніторинги якості освітньої діяльності та якості освіти;

аналізує діяльність місцевих органів управління освітою щодо дотримання вимог законодавства з питань освіти і забезпечення якості освіти у громадах та надає висновки й рекомендації;

контролює стан ведення обліку дітей шкільного віку місцевими органами управління освітою;

надає рекомендації закладам освіти щодо організації та функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти;

розглядає звернення громадян.

Переглядiв: 628