На Кіровоградщині стартувала інформаційна кампанія до Дня захисту дітей

27.05.2024 16:12

Команда Державної служби якості освіти України та її територіальні органи розпочинають інформаційну кампанію до Дня захисту дітей, щоб привернути увагу дорослих до основоположних прав дітей, зокрема на доступну якісну освіту, інформує медіапортал DOZOR. 

Важливо не лише знати права дітей, але й створювати умови, щоб запобігати порушенню таких прав. Адже щоб відновити порушені права дитини, потрібна тривала співпраця усіх зацікавлених сторін.

В умовах війни проблема порушення чи обмеження прав дітей особливо загострюється і зазвичай потребує негайних комплексних дій уповноважених осіб та органів. Та деколи й самі діти, їхні батьки, педагоги не знають, чи порушене право і чи потрібно діяти.

Протягом тижня управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області буде інформувати про те, які права дітей в освіті гарантовані та як створити умови для їх захисту.

Знайти відповіді на актуальні питання учасників освітнього процесу можна на сторінці управління у соціальній мережі Facebook. 

Також нагадуємо, що надіслати звернення (пропозицію) можна на електронну адресу: dsyaokr@gmail.com, звернутися на телефон «гарячої лінії» 0522301562, або сформувати заяву чи скаргу за посиланням https://forms.gle/4i3YF4VZin6vMrmH7

Звертаємо увагу, що задля захисту прав дітей на доступну якісну освіту Державна служба якості освіти України та її територіальні органи під час дії режиму воєнного стану проводять:

-позапланові інституційні аудити та позапланові перевірки;

-моніторинги якості освітньої діяльності;

-аналіз діяльність місцевих органів управління освітою щодо дотримання вимог законодавства з питань освіти і забезпечення якості освіти у громадах та надають висновки й рекомендації;

-контролюють стан ведення обліку дітей шкільного віку місцевими органами управління освітою;

-надають рекомендації закладам освіти щодо організації та функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

Переглядiв: 372