На Кіровоградщині стартувала лісокультурна кампанія

21.10.2024 12:15

У лісових масивах Черкащини, Вінниччини та Кіровоградщини розпочалася лісокультурна кампанія.Завдяки сприятливим погодним умовам лісівники вже висадили 260 тис. сіянців. Про це повідомили у "Центральному лісовому офісі".

План на цю осінь - мінімум 6 млн сіянців на площі 641,5 га (Кіровоградщина - 293,7 га, Черкащина - 262,7 га, Вінниччина - 85,1 га).Висадку проводимо з урахуванням сучасних викликів, які повʼязані з кліматичними змінами, зменшенням опадів та іншими факторами.

Також створюють мішані насадження - вони більш стійкі до змін клімату, хвороб і шкідників, а найголовніше - лісових пожеж.

А ще - збільшують кількість садивного матеріалу із закритою кореневою системою. Як показує практика такі сіянці приживаються на 99% і дають кращий річний приріст. Для відкритої кореневої системи використовують вологонакопичувачі, які забезпечують виживання сіянців при відсутності опадів.

Найбільше філії висаджуватимуть сіянців дуба звичайного і сосни звичайної, адже це основні лісоутворюючі породи лісів філій Центрального лісового офісу.

Переглядiв: 92