На Кіровоградщині судитимуть екс-керівника Агентства місцевих автомобільних доріг разом з підлеглим

26.03.2024 12:23

На Кіровоградщині судитимуть екс-керівника Агентства місцевих автомобільних доріг разом з підлеглим через приховування завищення обсягів  виконаних робіт з ремонту автодороги  на  600 тис гривень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області.

Особам інкримінували зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України).

 Санкцією статті за цей злочин передбачено покарання у виді  позбавлення волі  від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися  відповідною діяльністю строком на 3 роки.

Досудове розслідування здійснювали слідчі  ГУНП в області, оперативний супровід – УСР.

Обставини справи:

Обвинувачений, будучи керівником держпідприємства,  у 2021 році уклав договір на ремонт доріг у м. Новомиргород.  По завершенню ремонтних робіт дежпідприємством підписано акти приймання виконаних робіт та проведено оплату  згідно умов договору. Контролюючі органи, які перевіряли об’єкт виявили завищення обсягів робіт по договору підряду. Діючи в інтересах підрядника з метою уникнення останнім відповідальності за неправомірні дії фігуранти справи зловживаючи службовим становищем, вжили заходів до підписання  акту приймання додаткових безоплатних робіт. У такий спосіб посадовці приховали невиконання робіт та привласнення бюджетних коштів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Переглядiв: 370