На Кіровоградщині судитимуть екстрадованого з Болгарії керівника угрупування, яке займалося перенаправленням чоловіків за кордон

10.06.2024 14:38

На Кіровоградщині судитимуть раніше раніше екстрадованого з Болгарії керівника злочинного угруповання, що займалось переправленням чоловіків за кордон. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

Встановлено, що членами злочинної організації налагоджено механізм нелегального перетину державного кордону під час воєнного стану чоловіками призовного віку на підставі підроблених документів за грошову винагороду.Незаконною схемою перетину кордону скористалось майже 40 військовозобовʼязаних осіб.

Вартість такої «послуги» коливалась від 2500 до 6500 доларів США. За майже місяць протиправної діяльності встановлено близько 40 фактів незаконного переправлення військовозобовʼязаних чоловіків. Загальна сума грошової винагороди  зловмисників становить близько 9 мільйонів гривень.Обвинувальні акти щодо  шести членів злочинної організації вже перебувають на судовому розгляді.

Переглядiв: 326