На Кіровоградщині триває розвиток легендарної вузькоколійки (ФОТО)

21.07.2022 11:34

На Кіровоградщині триває розвиток Гайворонської вузькоколійки, наразі провели капремонт посадкової пасажирської платформи на станції. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Укрзалізниці.

Так,  у рамках оновлення 130-кілометрової вузькоколійної залізниці також виклали тактильну плитку. Крім цього, планується відремонтувати острівну платформу на станції Хащувате.

Однією з найприємніших новин цього тижня була поставка першої партії вузькоколійних залізобетонних шпал, виготовлених на власному підприємстві, для ремонту дільниці Гайворон — Голованівськ. Уже незабаром розпочнуться колійні роботи на цій дільниці, і восени буде відновлено залізничне сполучення з містом Голованівськ, що дасть змогу тисячам місцевих жителів зручно та комфортно їздити до районного центру у справах.

До речі, приміським поїздом сполученням Гайворон — Рудниця після відновлення руху скористалися вже більше 11 тисяч пасажирів, і попит зростає. Цей маршрут — справжня дорога життя не лише для місцевих жителів, а ще й для переселенців з інших областей України.

Нагадаємо, що наразі на дільниці Гайворон — Рудниця курусує дві пари приміських поїздів:

 №6271/6274 — три рази на тиждень, по базарних днях (вівторок, п'ятниця та неділя);

 №6273/6272 — щоденно.   

Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 1262