На Кіровоградщині упіймали браконьєрів, які вирубували дерева

26.09.2022 14:24

Протягом вересня на Кіровоградщині працівники Держекоінспекції упіймали браконьєрів, які незаконно вирубували дерева. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Державній екологічній інспекції Придніпровського округу.

Так, порушників затримали під час незаконної рубки дерев у смузі відводу автомобільної дороги Т-12-21 за межами населеного пункту між с. Рівне та В’юнки Новоукраїнської міської ради Новоукраїнського району, Кіровоградської області. У порушників забрали бензопили та заготовлену лісо продукцію, затримали  два автомобілі ВАЗ. Сума розрахованої шкоди, заподіяної внаслідок незаконного вирубування дерев становить 44 906 грн.

Крім цього, працівники інспекції зафіксували незаконне вирубування дерев в захисних лісових насадженнях, що не належать до державного лісового фонду, та знаходяться понад автошляхом Т-1211 (західна сторона) між с. Глинськ та поворотом на с. Іванівку,  Великоандрусівської ТГ, Олександрійського району, Кіровоградської області. Сума розрахованої шкоди, заподіяної внаслідок незаконного вирубування дерев становить 196 258 грн.

За даними фактами інспекцією направлено матеріали до правоохоронних органів, так як вказані дії містять ознаки скоєння злочину, відповідальність за яке передбачено ст. 246 КК України.

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 797