На Кіровоградщині відбулись штабні та практичні тактико-спеціальні протипожежні навчання

10.05.2024 13:28

На Кіровоградщині у філії "Чорноліське лісове господарство" пройшла серія  штабних та практичних тактико-спеціальних протипожежних навчань. Про це повідомили у Центральному лісовому офісі. 

Державна лісова охорона десяти лісництв філії спільно з підрозділами ДСНС тренувались гасити умовну лісову пожежу. Важливо, що відпрацювали гасіння пожежі як у хвойних насадженнях, так і листяних.

Під час навчань лісівники та рятувальники вкотре узгодили алгоритм дій при виявленні пожежі та взаємодію у процесі її ліквідації. Гасили вогонь за допомогою пожежних авто лісівників та рятувальників, пожежних модулів та ранцевих вогнегасників. Локалізували загорання за допомогою протипожежного барʼєру - мінералізованої смуги.

Крім того, під час штабних навчань лісівники пройшли тренінг з ідентифікації вибухонебезпечних предметів. Найчастіше вибухонебезпечні предмети трапляються на відкритих територіях - у лісах, на полях, тому лісівникам важливо знати їх види та діяти згідно інструкції, щоб не допустити детонації.

Переглядiв: 330