На Кіровоградщині відбулися лісопожежні навчання (ФОТО)

14.04.2023 10:49

На Кіровоградщині перед початком пожежонебезпечним періодом лісівники провели лісопожежні навчання. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Центральному лісовому офісі.

Так, працівники «Долинського лісового господарства» разом з підрозділами ДСНС проводили ці навчання.

Поблизу лісу мешканці прилеглого села запалили суху траву. Через вітряну погоду вогонь став неконтрольованим і перекинувся на лісові насадження. Така була легенда навчань у Компаніївському лісництві.

Гасили пожежу спільно з рятувальниками 27-ї та 28-ї державних пожежно-рятувальних частин 1-го ДПРЗ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.

До гасіння залучили 10 працівників державної лісової охорони філії та рятувальників. Спільними злагодженими діями загорання було успішно локалізовано і ліквідовано. Для гасіння пожежі використовували ранцеві вогнегасники, трактор МТЗ-82 з грунтообробним агрегатом та пожежний автомобіль рятувальників. Поблизу місця загорання знаходиться облаштована протипожежна водойма з місцем для забору води, що дозволило оперативніше ліквідувати вогонь.

У Кропивницькому лісництві тренувались ліквідовувати низову пожежу у хвойному лісі. Для ліквідації загорання прибули 5 працівників державної лісової охорони філії та 5 рятувальників 5-ї державної пожежно-рятувальної частини 1-го ДПРЗ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.

Переглядiв: 621