На Кіровоградщині викрили посадовця, якого підозрюють у викраденні понад мільйона на закупівлі генераторів

27.09.2023 12:48

СБУ викрила на Кіровоградщині посадовця-комунальника, який вкрав майже 1 млн грн на закупівлі генераторів. Про це повідомила прес-служба відомства. 

Так, директор комунального підприємства закуповував технологічне обладнання для роботи підприємства за штучно завищеною ціною, а одержану «різницю» привласнював.

Встановлено, що в лютому цього року фігурант придбав за 2,5 млн грн дизельний генератор іноземного виробництва без проведення відповідного тендеру.При цьому ринкова вартість енергоагрегату не перевищує 1,7 млн грн. Для реалізації «схеми» її організатор вносив недостовірні відомості до звітної та фінансово-господарської документації.Ініційована СБУ експертиза підтвердила нанесення збитків комунальному підприємству на майже 1 млн грн.На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує тюремне ув’язнення.Комплексні заходи з викриття оборудки проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.  

Переглядiв: 678