На Кіровоградщині викрили злочинне угрупування, яке незаконно заволоділо продукцією аграріїв на сім мільйонів гривень

25.05.2023 14:22

На Кіровоградщині викрили злочинне угрупування, яке незаконно заволоділо продукцією аграріїв на сім мільйонів гривень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

Вводячи в оману добросовісних підприємців, фігуранти під виглядом агропідприємців привласнили понад 1120 тонн кукурудзи. Чотирьом особам повідомили про підозру у шахрайстві.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області спільно зі слідчими обласної поліції викрили лідера та інших членів злочинного угруповання, які налагодили шахрайську схему та обдурювали аграріїв.

За даними слідства, лідер угруповання, неодноразово засуджений, у тому числі за шахрайство, залучив трьох своїх знайомих – мешканців Київської області. Для створення враження, що нібито усі вони дійсно є агропідприємцями, чітко розподілив ролі.

Окремі особи відповідали за комунікацію з продавцями, інші - за логістику, яка дозволить безперешкодно забрати вантаж. Ділки розміщували оголошення в інтернеті щодо купівлі сільгосппродукції, домовлялися про умови угоди, строки розрахунків, зустрічали автівки з товаром на спеціально орендованій базі та робили мінімальну оплату товару. Згодом на претензії продавців щодо затримки з платежами фігуранти вигадували різні історії та обіцяли розрахуватися найближчим часом.

За такою схемою упродовж осені 2022 року та початку 2023 року учасники групи привласнили понад 1120 тонн зерна кукурудзи на загальну суму 7 мільйонів гривень, що належали 9-ти аграріям.

Переглядiв: 607