На Кіровоградщині зберігається п’ятий клас пожежної небезпеки: відвідувати ліси заборонили

16.06.2022 15:42

На Кіровоградщині зберігається 5-й клас пожежної небезпеки, в зв’язку з цим передбачена повна заборона лісів області населенням. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі обласного управління лісового та мисливського господарства.

Так, протягом пожежонебезпечного періоду забороняється розведення багать у лісі, крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях, також заборонений заїзд  на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети.

Під забороною відвідування населенням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди.

«Палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок гарячий попіл, крім місць, що обладнані для цієї мети. Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за порушення Правил пожежної безпеки в лісах України. Відповідно до статті 77 порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафів», - повідомили у прес-службі управління.

Так, штрафи за порушення вимог пожежної безпеки у лісах  складають: на громадян від 90 до двохсот сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1530 – 4590 грн.) і на посадових осіб – від двохсот сімдесяти до дев’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (4590 – 15300 грн.).

- знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі тягне за собою накладення штрафу:

на громадян від двохсот сімдесяти до дев’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (4590 – 15300грн.) і на посадових осіб від шістсот тридцяти до однієї тисячі восьмисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (10710 – 30600 грн.)

Крім того, якщо порушення призвело до пожежі, обраховується шкода, нанесена державі та стягується із винної особи.

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 802