На кіровоградців нападають кліщі

09.06.2019 11:30

На жителів обласного центру та Кіровоградщини нападають кліщі. З початку квітня до закладів охорони здоров’я звернулося понад 200 осіб. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила заступник начальника обласного лабораторного центру Надія Оперчук.  

«До закладів охорони здоров’я області на всіх адміністративних територіях звернулося за медичною допомогою 225 мешканців з приводу укусів або присмоктування кліщів. Найбільше звернень було у місті Кропивницькому – 174 випадки за два місяці. Кліщі були зняті з людей і доставлені в лабораторію для дослідження. Серед них інфікованих іксодовим бореліозом виявлено не було», - повідомила Оперчук.

Наразі фахівці регулярно проводять відловлювання комах на відкритих територіях.

«Ми досліджуємо цих кліщів в нашій лабораторії особливо небезпечних інфекцій. Протягом двох місяців до лабораторії доставили 366 екземплярів кліщів і у 29 з них виявили борелії (бактерії – збудники хвороби Лайма). П’ять інфікованих екземплярів виявили у Міському саду, чотири – в дендропарку, два – в районі Миколаївського пляжу, вісім біля лікарні «Добруджа», 9 – в урочищі Голоче Благовіщенського району та один – у лісі в Знам’янському районі», - додала посадовець.

У рамках протиепідемічних заходів фахівці повідомляли міські та районні адміністрації територій, де знаходили інфікованих кліщів, у місцях небезпечних знахідок встановлювали таблички «Обережно, кліщі» тощо.

Переглядiв: 3053