На одній із доріг Кіровоградщини облаштовують автономне освітлення

11.07.2019 10:02

На дорозі М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине розпочали встановлювати автономне освітлення. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в службі автомобільних доріг області.

За інформацією, наразі розпочали підготовку фундаменту під опори для встановлення автономного освітлення. У роботі більше 60-ти об'єктів, а в планах – ще три десятки. За словами начальника служби автомобільних доріг Вадима Коюденко, першочергово освітлення встановлять на ділянках з найбільшим ризиком виникнення ДТП та на майданчиках габаритно-вагового контролю.

«Цілком логічно ми розпочали з нещодавно відремонтованої дороги державного значення М-04 Знам'янка-Луганськ-Ізварине, де біля кожного пішохідного переходу будуть встановлені ліхтарі. Всі вони будуть живитися від сонячної енергії, що є економно та екологічно. Якщо ми освітлимо небезпечні зони, як для водіїв, так і для пішоходів, ми зменшимо ризик виникнення аварійно-транспортних пригод, що є головним завданням в нашій роботі», - розповів Вадим Коюденко.

Також незабаром освітлення з’явиться і на трьох основних майданчиках для зважування, що працюють в області – при в’їзді до Кіровоградщини на дорозі Н-01 Київ-Знам’янка, поблизу селища Пантаївка на М-04 та біля села Степове на дорозі Н-14 Олександрівка-Кіровоград-Миколаїв.

Переглядiв: 437