На одному з підприємств Кіровоградщини тяжко травмувався вантажник  

07.05.2021 07:40
image

На Кіровоградщині комісія завершила розслідування нещасного випадку, який стався на одному з підприємств Світловодська в приміщенні дільниці навантажувально-розвантажувальних робіт та складського господарства. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в управлінні Держпраці.

Так, нещасний випадок стався внаслідок падіння з поверхні палетів з гофротарою висотою 2,5 метра, встановлених один на одного на піддонах. Вантажник, не використовуючи драбини, виліз по конструкції стелажів на гофрокартон для огляду вантажу. Верхній шар картону палети з’їхав, працівник оступився і впав на забетоновану підлогу.

Чоловік отримав тяжку черепно-мозкову травму, численні переломи та забої.

Комісія дійшла висновку, що нещасний випадок визнається таким, що пов’язаний з виробництвом, складається акт за формою Н-1/П та береться на облік підприємства.

Крім порушення інструкціїз охорони праці, посадових інструкційв актірозслідування комісією зафіксоване виконання вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою машин і механізмів за відсутністю  дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки.

Відтак комісія визначила, що на підприємстві не забезпечуються належні умови праці, підтримання порядку, виконання правил охорони праці підлеглими працівниками, розробку та затвердження  інструкції з безпечного зберігання та проведення робіт на складі, карт на процеси проведення вантажно-розвантажувальних робіт, чим порушено п.6 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, правила безпеки для олійно-жирового виробництва, правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт.

Переглядiв: 2397