На освіту Кіровоградщини витратять більше півмільярда гривень

24.01.2018 07:20
image

Цього року в обласному бюджеті по загальному фонду передбачено 587 мільйонів 791 тисяча гривень видатків на освіту, з них - за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету – 159 мільйонів. Про це сайту DOZOR повідомили в облраді.

Так, на освіту передбачено фінансування 45 закладів освіти, зокрема, 11-ти шкіл-інтернатів,15-ти професійно-технічних навчальних закладів та навчально-курсового комбінату "Аграрник", 5-ти установ позашкільної освіти,10-ти вищих учбових закладів I-II рівнів акредитації, з них 5-ти обласної комунальної власності та інших закладів.

Крім цього, враховані видатки на виплату стипендій і премій, заснованих рішеннями обласної ради, а саме: стипендій студентам вищих навчальних  закладів  I-IV  рівнів  акредитації та учням  професійно-технічних навчальних закладів – у сумі 61,5 тисяч, педагогічної премії імені В.О.Сухомлинського – у сумі 55,3 тисячі, премій та стипендій молодим науковцям – у сумі 25,4 тисячі, премій обдарованим учням-переможцям олімпіад та вчителям, що їх підготували – у сумі 372,3 тисячі, премій педагогічним працівникам-переможцям та лауреатам ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» - 89,4 тисячі гривень.

Переглядiв: 1377