На площі перед міськрадою пройшов «блакитний» флешмоб (ФОТО)

02.04.2019 13:10
image

В обласному центрі на площі перед міською радою влаштували акцію «Кропивницький у блакитному» у Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму сьогодні, 2 квітня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.  

Так, організаторами заходу виступили обласна громадська організація матерів дітей та молоді з інвалідністю «Серце матері» та Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю. Учасники заходу залучали перехожих та давали атрибути, зокрема, дощовики, пряники, кульки блакитного кольору і пазли.

image
image
image
«До акції ми приєднуємося вже третій рік поспіль. Цьогоріч ми, окрім заходу на площі, побували у педуніверситеті та ЦНТУ, щоб розповісти студентам про це захворювання. Минулого року ми не робили такі масштабні акції, оскільки боялися, що нас не зрозуміють. На щастя, студенти були задоволені, а у  нас навіть символічних атрибутів не вистачало. На сьогодні статистика така, що у кожної 80-ї дитини діагноз аутизм, тому такими заходами ми хочемо розповісти людям про те, що це за люди і, що їм потрібна підтримка», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR директор Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Лілія Місюня.

Також для бажаючих діяла фотозона із пазлів. Під час акції всі присутні взяли участь у флешмобі, запустили кульки у небо та прикрасили ялинки біля міськради пазлами.

«Тема дуже актуальна, оскільки я працюю в школі і до нас все більше приходить діточок із таким діагнозом. Ми з учнями також часто проводимо подібні заходи у навчальному закладі. Для мене це цікаво, тому що хочеться більше знати, як спілкуватися з дітками. Я не знала про захід, але долучилася і дуже задоволена, адже отримала багато позитивних емоцій», - поділилася враженнями гостя заходу Юлія Іващенко.
image
image
image
image

Додатково:

Аутизм - розлад розвитку нервової системи, що характеризується порушенням соціальної взаємодії, вербальної й невербальної комунікації, і повторюваною поведінкою, існують складнощі у взаємодії із зовнішнім світом, з цього приводу виникають порушення в соціалізації.

Всесвітній день розповсюдження інформації про аутизм -  дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 18 грудня 2007 року. Резолюція прийнята з метою привернення світової уваги до дітей та дорослих, які страждають від аутизму. 

image
image
image
Переглядiв: 1168